depress

Det finns ett ord som beskriver mitt liv perfekt just nu- stress. Trots att tarzan vila o jag inte åkte till tollstad utan det räckte med valla o didrik får jag inte ihop det. Då är ju frågan varför jag sitter här nu men det går inte att plugga när man får sammanbrott hela jävla tiden. Brevid mig ligger en stor hög med engelska uppstats, spanska läxa, biologi prov o idrottsredovisning där de två sistnämnda är imorgon... Bra cj! Det här är verkligen inte likt mig med dålig planering osv o jag har ingen aning om vad jag håller på med. Dessutom har dagen varit minst sagt känslosam...


Gokväll

Nattinlägg, igen tiewp. Trött som fasen i alla fall efter en dag som har gått i full fart. Jag var ju ändå ledig idag förutom utvecklingssamtal så först fick jag en liten sovmorgon som var väldigt uppskattad, även fast den bara var någon timme längre än en vanlig onsdag! Aja, efter samtalet begav jag mig till tollstad för lite käk o sen mockning, fodrin, sopning o till slut ridning. Jag och Carro gav oss ut på en härlig uteritt utan jackor! Haha som sagt, vårtecken! Tarzan var pigg o glad som vanligt o sen följde resten av stallsysslorna, typ. Éfter stallet fanns det som vanligt inte plats för någon vila utan då var det dags för fotbollsträning i 1,5 h o kvällen avslutades med sänghäng med astrid. Så, det var min dag i ord



Bildbrist? Svar ja


vardaaaag

Mm vad gott det har varit med mat nu, jag har ju nämligen fått svälta idag i skolan för att se hur resultatet på ett beep och styrke test förändrades mot att man hade ätit. Ganska kul faktiskt! Aja nu mot höjdpunkten, stallet. Hihi. Red ett genomkörar-dressyrpass med Tarzan med dressyrsadel o lindor o hela köret. Jag kände verkligen skillnaden från början och mot slutet av passet. Vi jobbade lite på det mesta men fokuseringen hamnade till slut på galoppen, det bästa! Lite förvänd galopp, tempoväxlingar osv. Gav oss även på lite enkla byten o mot slutet fick vi rena byten till och med! Dutti hest. Han överträffar sig själv gång på gång!! Sedan gjorde jag ett fruktat besök på valla..nedå jag hjälper Clara med Didrik den här veckan o hälsar ju såklart på min älskade guldklimp! Jag red ut på Didrik o han var pigg o glad :)
Nu då, jaa nu sitter jag o kollar på världens bästa hotell med en hög med plugg brevid mig, men det tar jag tag i snart :):):):):)


hemma

Nattinlägg nu..nedå men dagen har vart ganska fullt upp, vilket jag i o för sig älskar för det mesta.
I alla fall har jag haft det helt underbart i båstad! De få men behövliga dagarna har bestått utav träning, shopping, spa och mys. Typ. En timme efter att jag kom hem åkte mamma o jag o provred en ny häst. Får se hur det blir med den men än så länge håller jag det utanför min världsstora blogg! Efter det gick jag till Tove för lite sänghäng o nu sitter jag i sängen med det jag brukar avsluta - o börja - dagarna med, hästnet o andra till salu sidor... Men jag tror nog inte att det är meningen att jag ska ha någon häst, aldrig hittar jag min stora stjärna. Så jag satsar nog på en kanin istället, vad fasen det finns ju kanin-hoppning!



på tal om provridning..litet uppvärmnings skutt på quality i think

det blir aldrig som man tänkt sig

Jag kör lite uppis om gårdagen istället då det enda jag har och ska göra idag är att ha vart ledig för jag beger mig till båstad idag.
Det blir inte alltid som man tänkt sig, det skulle blivit jättebra men ah. Sluta 15 så då åkte jag och mamma ner på stan för att köpa glajjor till moi. Sedan var det ju tänkt att vi skulle åkt till tollstad såklart men då ringer mikaela o har skadat sig nånting så mamma är tvungen att hämta henne istället så att jag fick offras o ta tåget :'( jag har det inte lätt alltså! Aja jag kom fram till slut o då var det stress att fixa tarzan o köra ut mat i hagarna så jag kunde hinna att åka med världens bästa maja hem :) men det hann jag och den korta stunden jag red var alldeles för lite för att han skulle kunna börja slappna av o bli ridbar, hihi men sen kom jag på att jag hade lite tid över så då red jag ut en sväng istället. Fasen vad härligt! Att kunna rida utan jacka det är ju det riktiga vårtecknet alltså!
Aja nu blir det nog ingen uppdatering i helgen eftersom jag som sagt åker till båstad.
S k ö n t s o m f a s e n

Rörigt? Ohja men jag är stressad. Tjingeling



haha söt minitjej som precis hade kraschat

snabb tjej

Började ta en liten sovmorgon idag till nio, flex är det bästa som finns!
Jäkligt snabb var jag idag i alla fall, eller det är såhär mina onsdagar och måndagar (minst!) kommer att se ut nu i vår. Från 15.30 slutade jag och vid 18.00 var jag på fotbollsträningen efter att ha ridit på en ännu mer överladdad tarzan än vanligt. Red ett 40 minuters varierat dressyrpass, för att hinna, med tempoväxlingar, sidvärtsrörelser, övergångar o förvänd galopp..allt för att få honom att endast fokusera på mig men tydligen var den blåsten o hundar ännu mer spännande, till en början i alla fall. Efter en kvart började han bli väldigt fin när han verkligen fick lite att bita i! Även idag fick man se magen fast bara några få gånger, bara lite glädjesprång :) Söten, han är så himla rolig att jobba med då han är så positiv, även fast fokuseringen inte ligger på helt rätt saker hela tiden, men aja.


<3



för mig kommer du alltid vara den bästa. världens bästa

-hatar rubriker på såhär händelselösa dagar-

Vad tidigt jag är hemma för en gångs skull vilket är ganska skönt! Fast det var nog för att jag inte var överdrivet social idag o det enda jag gjorde i stallet idag var köra ut mat i hagarna, borsta en extremt skitig dinosaurie som jag sedan körde i pessoaselen. Det var bra att han fick gå i den idag för att jobba på rätt sätt och dessutom så att han fick ett försök till att springa ur sig lite energi i kroppen i alla fall även fast han nog skulle kunna springa en hel dag utan att bli trött..normal hest! Han var fin i alla fall när jag lyckades få honom koncentrerad mot mig men jääklar vilka bocksprång det vart ibland alltså, haha men jag var lite glad att han gjorde dom idag istället när jag inte satt på. Aja, nu när det är så tidigt och ljust ser planerna för denna tisdagskväll ut såhär: plugga, ponnyakuten och pw med olivia.



provriding ermes

tävling

Åh vad jag älskar att somna klockan tolv en lördag och veta att om 5 timmar ska jag upp igen. Japp för 4.45 ringde mitt alarm för då var det dags för tävling, dock inte för mig då utan som groom åt Caroline.Det var hopptävling i Örebro då Carro först skulle rida framhoppningsklassen, 120, o sen lagklassen som var första omgången i div 1. Det blev en ganska lång dag men skönt var det i alla fall att vi bara hade med oss cantaro eftersom annelie inte heller var med :):):):)






edit

Jag måste bara börja med att rätta lite från gårdagens avramling för dom som vill ha lite mer information om den ;) Jag flög ju rakt in i sargen med kroppen och allting + att jag landade på huvudet. Jag var ju själv i ridhuset förutom Roine emma och alla som satt och fika + mamma såklart och dom trodde nästan att jag hade dött. Hihi. Tur att jag är odödlig! Det kunde egentligen gått hur som helst och att jag endast fick ont i en fot var ganska otroligt då jag lika gärna kunde brutit ryggen eller nacken och istället för att ha suttit här nu legat på sjukan och varit illa ute. Hihi igen. Aja, nu vart det inte så så varför oroa sig eller grubbla över det??

Vad det är skönt att skriva av sig om så ointressanta saker ibland alltså!



men jäklarns vad mycket jag har ramlat av på cazim alltså, haha


akuten

Jag hängde inte riktigt med i svängarna så tarzan hade fått nya skor. Skönt! Men han var mycket piggare än jag trodde och det fick sina konsekvenser. Dagen slutade helt oväntat på akuten..hehe. Han var helt enkelt för pigg och lyckades komma upp alldeles för högt med bakdelen och ännu längre ner med huvudet i marken vilket slutade med en Carolina rakt in i sargen och en väldigt ond fot. Men jag klarade mig utan gips, dock blir konsekvenserna att jag kan få ha riktigt ont i foten flera veckor framåt. Att jag alltid ska lyckas så bra, tur att jag är odödlig!
Det här måste i alla fall bli en tidig kväll för imorgon blir det uppgång redan 05.00. Den morgonen stavas med 4 bokstäver- gäsp! Då är det i alla fall tävling i Örebro som gäller, skönt bara att vi bara har med oss en häst!
Så det är nog dags att säga natti natii för mig här nu

världens bästa cazim, sjukt vad jag älskar dig

sovmorgon!

Tog en välförtjänt sovmorgon till tolv idag. Riktigt skönt att inte behöva ha nån tidspress på sig utan kan gå upp när man vill och åka till stallet o rida när man vill! Så det är vad jag ska göra idag, till tollstad och rida tarzan. Fasen att han inte hade fått skor än för det skulle ju vara mer än underbart att rida ut i detta väder. Aja, jag hittar på nåt kul i ridhuset :) So long!


idag får jag och min älskade maja stå för den lagom söta bilden

17 mars

Idag har det inte hänt så mycket spännande i hästvärlden, inte igår heller men jag skrier lite om min torsdag på hästfronten.
Direkt efter skolan åkte jag som vanligt till tollstad. Odjuret hade fortfarande inte fått några skor men jag red lite i alla fall. Eller ah det stod lite hinder uppställt från gårdagens hoppträning så det är klart man passar på lite (a) Han var sjukt pigg och glad och pep när jag skulle fatta galopp men... han var riktigt fin och vi lyckades tillsammans omvandla hans överskottsenergi till positivt. Ett framsteg men det var nog bara idag det var så ;)
Jag kom hem ganska tidigt och då gjorde jag det jag längtat efter í jag vet inte hur länge, nämligen träffade världens bästa maja! Riktigt skönt snack och skratt.


gamal billd

bloggtävling, igen

Jag är nu även med i den här tävlingen där jag tävlar om det här riktigt snygga setet.
Om jag skulle vinna skulle jag vilja ha ett rött!



Bilden är en länk till tävlingen :) Trodde jag... ni får klicka här istället http://avantiafritid.blogg.se/2011/march/bloggtavling-vinn-ett-equiline-schabrak-med.html#comment

bloggtävling

Jag deltar nu i den här bloggtävlingen med det fantastiska priset som är ett par pioneer crocodile stövlar.
De är ju bara helt underbara och det skulle ju bli ett extra plus att vinna eftersom det är min födelsedag när den avslutas 15 april :)
Så nu håller jag mina tummar tills dom bryts av!



bilden är en länk till tävlingen :)

the best part of me is always you

Jag saknar dig Edwin, jag saknar dig så fruktansvärt mycket
Tiden läker inga sår, det har jag märkt
Ta mig tillbaka till alla galna uteritter, de få men underbara tävlingarna tillsammans och alla mys i din box.
Snälla låt mig bara få höra ditt glada gnägg igen
Det är ingen som kan förstå hur mycket du betydde för mig, jag själv gjorde knappt det
Men allting händer av en mening och sen när vi ses igen då ska vi göra allting vi brukade göra. Det är bara så orättvist. Min bästavän


Jag älskar dig Edwin, o det kommer jag alltid göra. Jag kommer alltid älska dig så oerhört mycket och ingen kommer någonsin kunna ta din plats. Älskade fina bästa du. rip


XD :p :):) (H)

morrn morrn
Min söndag blir väldigt lugn. Åker till stallet först vid två nån gång och innan dess tar jag nog tag i lite plugg. Om jag har tillräckligt med ork efter stallet tar jag en löprunda o ikväll blir det sänghäng med astrid.
Nu vet ni.

till denna osammanhängande text följer en ännu mer osammanhängande bild

tävling

Idag har min dag har bestått utav:
* Gå med hästar
* Veterinärbesiktningar
* Gå med hästar
* Hålla grejer
* Gå med hästar
* Äta choklad
* O gå med hästar en gång till

Typ så. Jag följde nämligen med Team Holgersson på tävling i Linköping. Riktigt roligt o lärorikt. Det var Berra, Skumpan o Karlalfred som åkte. Alla skötte sig bra, speciellt Skumpan som gjorde sin första tävling. Berra o Skumpan var båda felfria i 100, Skumpan fick 8 fel i 110 tror jag o Karlalfred fick nog också 8 fel i 120. Nu peppar vi upp för nästa helg istället då det bär av till Örebro. Då är det Karlalfeds tur igen o förhoppningsvis Masken om han är bra i benen. Då är det även dags för första omgången i div. 1!



Imorgon blir det till skillnad från idag sovmorgon o jag behöver inte vara i stallet förräns vid 14 nån gång så jag antar att jag inte sitter hemma ikväll :)




Cornelius/Tarzan

Hm, Cornelius vem är det? Jo det är exakt samma galna häst som Tarzan.
Tänkte berätta lite om honom o varför just jag rider på honom, den charmigaste nånsin.
Jag började hoppträna för Annelie med Edwin i höstas vilket inte gick direkt bra. Edwin vart halt till o från o sen planera vi att Maja o jag skulle till tollstad över höstlovet o rida o Maja hade även med sig Santos. Tarzan höll vi inte på så mycket med o duschade helst inte själv o så då han var väldigt oförutsägbar, vilket han också är. Jag kommer ihåg att i mitt huvud kallade jag honom för "Svarta faran". Hahaha. Men jag fick rida honom o det kändes väldigt annorlunda. Trots att Edwin hade väldigt stort o svävande steg var det ingenting emot Tarzan som även kändes 5 meter lång. Men självklart tyckte jag det var roligt o jag "fick erbjudande" om att börja rida honom när jag ville o så o det var ju inget jag tackade nej till.
Tarzan är en minst sagt ganska speciell häst. Annelie och Caroline säger att om han skulle vara människa skulle han nog fått diagnosen ADHD. På så sätt passar nog han och jag ihop, lite smått dampiga båda två :) Han hatar att stå inne i stallet själv o när man inte håller på med just honom är det väldigt synd om honom. Står han och trippar på gången säger man till honom men efter två sekunder är han igång igen. Han har alltid kommit lite i andra hand då han inte är den främsta tävlingshästen i stallet. Han är tävlad tom regional 120. Det är också pga att han är väldigt svår i transporten. En gång hade han till exempel klättrat upp på foderbordet i lastbilen o såg ganska oberörd ut, inte ett dugg stressad eller något. ADHD?
Som sagt har han alltid varit prio nummer 150 men nu när han har fått uppmärksamhet nästan varje dag känns det som att vi har kommit närmare varandra och på något sätt känns han mer kontrollerbar.
Aja tillbaka. Nu rider jag honom så ofta jag kan o när jag inte är där står han eller så rider Carro honom. 
Om jag ska beskriva hur han är att rida kan jag säga: spänd och på i början men brukar efter ett tag bli väldigt fin, avslappnad och känslig. O så är han riktigt rolig att hoppa såklart, väldigt positiv!

Oj, lång text. Jag får kompensera med ett par bilder!

första ridpasset, hehe


o den senaste bilden jag har


efter första ridpasset med graman o grejer

hehehe


10 mars

Okej, första inlägget o det börjar jag bra med att uppdatera från gårdagens stallsysslor :) lika intressant som vanligt, i know!! Efter två prov i skolan är det skönt att sätta sig i bilen snacka lite med mami o sen bara släppa loss i stallet... haha. Ne men Karl-Alfred behövde ett styrke/lösgörande pass så han körde jag i pessoaselen, man kan ju tacka gud för den!
Sen så fick Pippi o jag för oss att göra av med ytterligare lite energi så det vart en uteritt för oss två. Hon på sally o jag på jakob. O helvetee vad stark han är! Men rolig som fasen, riktigt rolig! Desto tråkigare var det att det regnade,men det löste vi genom att hoppa pinnar över vägen i skogen :)
Tarzan har lyckats ta av sig båda sina bakskor så det var lika bra att han fick stå eftersom jag ändå inte hade överdrivet med tid. Imorgon får han skrittas igen som han har fått göra nästan hela veckan + lite jogg. Men det är riktigt nyttigt för honom. Damphesten.


shooo

Då hänger även jag med i strömmen o skaffar en till offentlig blogg. Den är väl mest tänkt som en hästblogg där jag kan blicka tillbaka o se vad som har hänt i mina dagar. Så läsarantal spelar väl ingen roll utan mest som en blogg för mig själv, fast utan lösenord ;)
Meeen jag får väl ta börja med att bjuda på en liten bild i alla fall


RSS 2.0